5 dingen die je moet weten over Playa de Torviscas

Playa de Torviscas is een van de meest toeristische en grootste stranden van Tenerife. Het ongeveer driehonderd meter lange zandstrand ligt bij Costa Adeje, al zijn er reisgidsen en websites die vermelden dat het strand van Torviscas bij Playa de las Americas ligt. Dit is het gevolg van de onduidelijkheid die er over het algemeen heerst waar Playa de las Americas ophoudt en wanneer Costa Adeje begint.

Playa de Torviscas is een levendig strand, zonder dat het té druk wordt. Een overvol strand zul je hier niet zo snel meemaken. Wat valt er verder allemaal te vertellen over Playa de Torviscas? Wij hebben de 5 dingen die je moet weten over Playa de Torviscas op een rijtje gezet.

1

Playa de Torviscas is een zandstrand

De oppervlakte van het strand bestaat uit donkerder zand. Er is geen sprake van zwart zand, zoals je dat elders op de Canarische Eilanden weleens kunt zien. Het zand is vrij fijn van structuur. Dat maakt het aangenaam om overheen te lopen. Op de warmste momenten van de dag kan de oppervlaktetemperatuur van het strand door de zon aardig oplopen

2

Geschikt voor kinderen

De voor het strand aangelegde golfbrekers zorgen ervoor dat er amper sprake is van golfslag ter hoogte van het Playa de Torviscas. De ligging aan de zuidwestelijke kant van Tenerife helpt hier ook bij. De combinatie van fijn zand, aangenaam water en weinig golfslag maakt van Playa de Torviscas een prima strand om met kinderen naartoe te gaan.

3

Horeca

Op en rondom Playa de Torviscas zit voldoende horeca. Je hoeft je dus niet druk te maken of er wel koude drankjes te verkrijgen zijn. Op het strand zitten er een paar beachbars Zij verzorgen de inwendige mens en verhuren ligbedjes met parasols. Ideaal dus voor een dagje strand. Aan het strand zit onder andere een McDonalds. Niet iedereen houdt van fastfood, maar voor wie er wel van houdt kan dit een reden zijn om Playa de Torviscas uit te kiezen als plek om te zonnebaden en te zwemmen.

4

Opvallend schoon

Wat ons opgevallen is tijdens onze bezoeken aan Playa de Torviscas, is dat het strand opvallend schoon is. Aan het einde van de dag zijn de vuilnisbakken soms overvol, maar zie je amper of helemaal geen afval op het strand zelf liggen.

5

Toiletten en douches

Om je dagje aan het strand zo comfortabel mogelijk te maken, zijn er douches, voetdocuhes en toiletten aanwezig op Playa de Torviscas. De toiletten zijn ook prima te bereiken met de rolstoel. Er is sowieso goed nagedacht over het bezoek van gehandicapten aan Playa de Torviscas. Dankzij houten paden kun je een redelijk deel van het strand prima bereiken met de rolstoel of met een rollator.