5 dingen die je moet weten over parkeren bij Düsseldorf Airport

De ligging net over de Nederlands-Duitse grens zorgt ervoor dat Düsseldorf Airport in toenemende mate gebruikt wordt door Nederlandse reizigers. Zowel zakenreizigers als toeristen weten de weg naar dit internationale vliegveld van Düsseldorf goed te vinden. Verreweg de meeste Nederlandse passagiers komen met de auto naar Düsseldorf Airport. De trein is een aardige optie om naar Flughafen Düsseldorf te komen, mits je vluchtschema aansluit op de mogelijkheden om met de trein te komen en je enigszins gunstig woont ten opzichte van de treinverbindingen met Düsseldorf Airport.

Als je met de auto naar Düsseldorf Airport komt en hem wilt parkeren, hoe zit dat dat? Wat zijn de beste parkeeropties, hoe kun je goedkoop parkeren bij Düsseldorf Airport en waar moet je verder rekening mee houden als je je auto bij Düsseldorf Airport wilt parkeren? Wij geven door middel van 5 dingen die je moet weten over parkeren bij Düsseldorf Airport antwoord op deze vragen.

1

Gratis parkeren voor wegbrengers

Word je met de auto weggebracht naar Düsseldorf Airport? Dan hoef je de auto niet te parkeren. Bij Düsseldorf Airport is er een speciale ‘Kiss & Fly’ zone bij de terminal. Hier kun je maximaal 7 minuten gratis met de auto naar binnen. Die zeven minuten wordt als voldoende tijd beschouwd om de vertrekkende passagiers en hun bagage af te gooien, even afscheid te nemen en vervolgens de ‘Kiss & Fly’ zone te verlaten.

Heb je meer tijd nodig? Dan zul je aangewezen zijn op de kort-parkeeropties. Dat is tegen betaling. De kortparkeermogelijkheden van parkings P11 en P12 zijn het gunstigste als je drop off tijd onder het half uur blijft. Anders worden de terminalparkings P2 en P3 interessanter.

2

De parkings van Düsseldorf Airport

Je kunt de verschillende parkeeropties bij Düsseldorf Airport grofweg indelen in terminal parkings en lang parkeer opties. Lang parkeren wordt interessant als je langer dan 2 dagen wilt parkeren. Anders kun je bijna net zo goed in P2, P3, P7 of P8 gaan staan. Voor lang parkeren zijn parkeergarages P4 en P5 ideaal. Daar geldt wel een maximale inrijhoogte van 2,10 meter. Is je auto hoger, dan zijn de goedkopere parkeerterreinen P23 en P24 de mogelijkheden om lang te parkeren.

3

Reserveer je plekje

De langparkeerplekken bij Düsseldorf Airport zijn zeer gewild. Vooral de goedkopere parking P23 is populair. Op tijd reserveren is het advies als je je van een plekje wilt verzekeren. Dat kan via de officiële website van Düsseldorf Airport.

4

Alternatieve parkeeropties

Is er geen plek meer beschikbaar in de parkeergarages of parkeerplaatsen bij het vliegveld? Wil je minder betalen om te parkeren? Dan kun je via een site zoals parkcare.nl zoeken naar alternatieve parkeerplaatsen in de buurt van de luchthaven. Deze betaalde parkings werken met een gratis shuttledienst of bieden parkeerplekken op basis van ‘valet parking’ aan.

Bekijk alle parkeeropties bij Düsseldorf Airport

5

Sky Train

Als je gebruik maakt van parkeergarage P4 of P5 voor lang parkeren, dan kun je vanuit de overdekte parkeergarage snel, droog en handig naar de terminal reizen. De gratis Sky Train gaat dagelijks tussen 3:45 uur en 0:45 uur om de 5 tot 7 minuten. Je stapt in en enkele minuten later stap je uit in de terminal. Dit systeem werkt veel beter dan de transferbussen waar je bij lang parkeren op P3 bij Schiphol mee te maken hebt.