5 dingen die je moet weten over Nissi Beach

Op de vraag wat het mooiste strand van Cyprus is, zal meestal ‘Nissi Beach’ als antwoord komen. Dit heerlijke zandstrand wordt als het mooiste strand van Ayia Napa en heel Cyprus gezien. Sterker nog: Nissi Beach mag zich volgens de kenners tot de allermooiste stranden van heel Europa rekenen. Het zachte witte zand in combinatie met het felle turquoise zeewater doet je denken aan een Caribisch droomstrand. En dat op slechts een paar uurtjes vliegen van Nederland!

De populariteit van Nissi Beach heeft wel een keerzijde: het kan er erg druk worden. Ondanks dat het een best groot strand is, merk je in het hoogseizoen goed dat dit een van de topstranden van Cyprus is. Vanaf een uur of 10 in de ochtend neemt de drukte toe en in de middag wordt er door een groot aantal toeristen genoten van het strandleven. Zeker in het hoogseizoen is het dan echt druk op het strand en in het water. Zonnebaden of zwemmen in rust is er dan niet meer bij. Wat moet je verder nog weten over Nissi Beach? Wij delen graag de 5 dingen die je moet weten over Nissi Beach met jou.

1

Kabbelend warm zeewater

Volgens de officiële klimaatcijfers van Cyprus haalt het zeewater een temperatuur van maximaal ongeveer 27-28 graden Celsius. Dat wordt in de maanden augustus en september bereikt. Bij Nissi Beach warmt het zeewater nog wat verder op. Waar het water lager staat dan pakweg 60 tot 80 centimeter (en daar is in een groot deel bij Nissi Beach sprake van), daar loopt de zeewatertemperatuur tot boven de 30 graden op. Het lijkt dan alsof je de Caribische Zee instapt.

Het zeewater bij Nissi Beach is niet alleen aangenaam warm. De zee is hier ook uitermate rustig. Van echte golfslag is amper sprake. Het zeewater kabbelt. Dat is de beste manier om het te omschrijven.

2

Ligbedden en parasols te huur

Je hoeft op Nissi Beach niet op het zand te liggen, hoewel de echte strandpuristen van mening zullen zijn dat dat hier absoluut geen straf is. Er zijn volop ligbedden en parasols te huur. De ligbedden staan per twee opgesteld en bij iedere twee strandbedden staat een parasol. Dankzij de eenheidsprijs die er binnen Ayia Napa gehanteerd wordt, betaal je hier hetzelfde als op de andere stranden van Ayia Napa. Op het moment dat we dit schrijven (2022) is dat € 2,50 per ligbed en € 2,50 per parasol per dag.

3

Voorzieningen

Op Nissi Beach mag je rekenen op allerlei voorzieningen. Zo is er een strandwacht aanwezig die een oogje in het zeil houdt, kun je tegen betaling aan verschillende vormen van watersport doen en kun je naar het toilet als dat nodig is. Er zijn douches aanwezig, maar daar moet je wel voor betalen (€ 1,- op het moment van schrijven). Tegen betaling kun je gebruikmaken van kluisjes.

4

Horeca aan Nissi Beach

Aan Nissi Beach vind je een aantal horecazaken. De Nissi Beay Beach Bar en de Isola Beach Bar zijn de drukst bezochte horecazaken op het strand. Er is meer keuze. Zo kun je voor een goede bak koffie terecht bij Coffee N’ Bakes Nissi Beach en is er zelfs een vegetarisch restaurant aanwezig op het strand. Nissi Beach is het best bezochte strand van Ayia Napa. Daardoor liggen de prijzen voor eten, drinken en snacks hier een stukje hoger dan wat je gemiddeld op Cyprus betaalt.

5

Prima bereikbaar

Nissi Beach is prima bereikbaar. Wie het geluk heeft dicht bij dit strand te overnachten, die kan prima te voet naar Nissi Beach gaan. Verblijf je ergens anders in Ayia Napa of zelfs in een andere plaats? Dan zijn de huurauto, de taxi of de bus de mogelijkheden om naar Nissi Beach te gaan. De afstand vanaf het centrum van Ayia Napa bedraagt ongeveer 3 kilometer. Ga je met de auto naar Nissi Beach? Er liggen drie parkeerterreinen rond Nissi Beach. Je kunt daar gratis parkeren. Deze parkeerplekken zijn populair. Op drukke dagen loopt het hier in de loop van de ochtend vrij snel vol.