5 dingen die je moet weten over Motel One Barcelona-Ciutadella

Tijdens je zoektocht naar een accommodatie in Barcelona zul je veel verschillende keuzes tegenkomen. Is de prijs, het comfort of de ligging het belangrijkste? Heb je veel ruimte nodig of gebruik je je hotelkamer alleen maar om te slapen? Dit soort zaken zullen meewegen in je uiteindelijke beslissing waar je gaat overnachten in Barcelona. Een hotel dat je geregeld via hotelsites zoals Booking, Expedia en Trivago tegen zult komen is hotel Motel One Barcelona-Ciutadella. Dit is een hotel van de steeds groter wordende hotelketen Motel One. Deze Duitse keten startte in het jaar 2000 en telt inmiddels meer dan tachtig hotels in tien landen. Motel One Barcelona-Ciutadella is op dit moment de enige vestiging in Spanje.

Mogelijk overweeg je om een kamer in Motel One Barcelona-Ciutadella te boeken. Wat moet je allemaal weten over dit hotel? Welke eerlijke info moet jou verteld worden? Wij doen binnen de 5 dingen die je moet weten over hotel Motel One Barcelona-Ciutadella ons best om je van de juiste info te voorzien.

1

Budget designhotel

Motel One profileert zichzelf als een budget designhotel. Fijn vormgegeven tegen een aangename prijs, dus. Het hele hotel is aangenaam vormgegeven. De ruim opgezette lobby met eveneens grote bar is het kloppend hart van het hotel. In de ochtend wordt hier (tegen een meerprijs) het ontbijt geserveerd en in de avond is het een geliefd plekje om een drankje te doen.

Wil je lunchen of dineren? Dan zul je dat buiten het hotel moeten doen. Motel One Barcelona-Ciutadella serveert alleen een ontbijt.

2

Gunstig gelegen

Iets waar je bij vrijwel iedere vestiging van Motel One op mag rekenen, is dat de ligging binnen een stad gunstig is. Dat geldt ook voor Motel One Barcelona-Ciutadella. Het hotel ligt bij het Parc de la Ciutadella. Topbezienswaardigheden zoals de Arc de Triomf en de Zoo van Barcelona liggen op korte afstand. De nabijgelegen wijk El Born is de leukste wijk van Barcelona. Het barst er van de aangename restaurantjes, bars en leuke winkeltjes.

Motel One Barcelona-Ciutadella ligt op een paar honderd meter lopen van metro- en treinstation “Arc de Triomf”. Van hieraf kun je gemakkelijk naar andere delen van Barcelona reizen.

3

Geen overbodige faciliteiten

Zowel in de kamer als in het hotel zelfs vind je geen faciliteiten en onderdelen die gemakkelijk als overbodig geschouwd kunnen worden. Dus geen spa, geen zwembad, geen uitgebreide gym en geen winkels in het hotelgebouw.

Voor de kamer geldt hetzelfde: wel goede gratis Wi-Fi, een kluis, voldoende stopcontacten en een televisie. Voor de warmere dagen kun je de airco aanzetten en de badkamer is voorzien van een douche, toilet en wastafel. In de douche is er gratis douchegel/shampoo beschikbaar. Naar zaken als een minibar, een goed uitgerust bureau of een kussenmenu zul je tevergeefs zoeken in Motel One Barcelona-Ciutadella.

4

Kamers aan de kleine kant

Als je wikipedia mag geloven dan zijn de kamers van de Motel One hotels gemiddeld ongeveer zestien vierkante meter groot. Ik heb het niet exact opgemeten, maar ik denk dat de kamers ongeveer tegen deze afmeting aan moet zitten. Ruim bemeten zijn ze niet. Maar wat moet je op je kamer doen als er buiten het hotel een bruisende stad op je ligt te wachten?

5

Echt pas vanaf 15:00 de kamer in

Arriveer je voor drie uur in de middag bij Motel One Barcelona-Ciutadella? De kans is dan zeer groot dat je de kamer nog niet in kunt. Ze checken niet eens of je kamer al klaar is. Ben je er toch eerder? Dan kun je de voorregistratie doen en je kunt je bagage kosteloos in bewaring geven. Je kunt dan wel alvast van Barcelona gaan genieten.

O ja, voor de check-out hanteren ze check-out tijd van 12:00 uur ook vrij strikt. Vragen om een late check-out levert vrijwel altijd een ‘niet mogelijk’ als antwoord op.