5 dingen die je moet weten over Loukkos Tou Mandi Beach

Loukkos Tou Mandi Beach is een van de stranden die je kunt vinden bij Ayia Napa. Het strand is voor toeristen een belangrijke reden om hun vakantie in Cyprus te vieren. Gelegen ten westen van de pittoreske haven van Ayia Napa, biedt het 150 meter lange strand van Loukkos Tou Mandi de mogelijkheid om een ontspannen dag op het strand te combineren met een boottocht of een wandeling door de haven. Het centrum van Ayia Napa ligt op loopafstand van het strand. De meningen over Loukkos Tou Mandi Beach lopen uiteen. Het schijnt dat het strand vroeger in verschillende opzichten beter geweest zou zijn. Vroeger is vroeger. Wij vertellen je de 5 dingen die je moet weten over Loukkos Tou Mandi.

1

Mix van zand- en rotspartijen

Het kleine, rotsachtige strand bestaat uit een mengsel van stukken bedekt met kiezels en stukken bedekt met fijn goudkleurig zand. Het kristalheldere zeewater is relatief rustig. Vanwege de rotsen kiezen sommige mensen ervoor om waterschoenen te dragen als ze het water in gaan. Het strand is een zogenaamde ‘Blue Flag Beach‘.

2

Horeca

Op het strand zelf zul je tevergeefs zoeken naar een strandbar of winkeltje waar je koele drankjes kunt halen. Direct achter de boulevard die langs het strand loopt kun je een drankje en hapje doen bij Kai Chill ’n Joy. Het schijnt een van de beste plekken in Ayia Napa te zijn om een cocktail te drinken. De bar/restaurant is onderdeel van hotel Piere Anne Beach, maar is niet exclusief voor gasten.

3

Looppad over het water

Er is een onregelmatig gevormd looppad over het water aangebracht. Handig voor mooie foto’s, goed om de omgeving vanaf een mooier standpunt te bekijken en een ideale plek om het water in te gaan. Er zijn een paar handige trapjes aangebracht, zodat je zonder over de stenen te hoeven klauteren het water in kunt gaan.

4

Gratis speeltuintje en gratis openbare toiletten

Voor de kleine en grote boodschap kun je gebruik maken van de openbare toiletten die Loukkos Tou Mandi Beach staan. Behalve heren- en damestoiletten, is er ook een speciaal invalidentoilet. Vlak bij de gratis toiletten is er een vrij toegankelijke speeltuin gemaakt. Hier kunnen kinderen zich gratis vermaken op schommels en verschillende speeltoestellen.

5

Bereikbaarheid

Loukkos Tou Mandi Beach ligt aan een autovrije promenade. Die bestaat uit 2 delen: een wandelpad en een fietspad. Toch is het strand prima met de auto te bereiken. Tussen Loukkos Tou Mandi Beach en de haven ligt een vrij groot openbaar parkeerterrein. Van daaruit loop je in pakweg 2 tot 3 minuten naar het strand. Let op: officieel moet je betalen om hier te parkeren. Dat staat niet erg duidelijk aangegeven. In 2022 zijn de parkeertarieven 2 euro voor 4 uur of 3 euro voor 8 uur. Toen wij er eind augustus 2022 waren, werkte de parkeerautomaat niet. Je kon dus niet betalen.