5 dingen die je moet weten over Kinepolis Antwerpen

Filmliefhebbers die in de buurt van Antwerpen wonen zijn ongetwijfeld bekend met bioscoop Kinepolis Antwerpen. Deze megabioscoop is sinds de opening in 1993 uitgegroeid tot een begrip in en rond Antwerpen. Toen heette dit enorme filmtheater nog Metropolis Antwerpen. In 2011 vond de naamsverandering naar Kinepolis Antwerpen plaats, naar de organisatie die eigenaar is van meerdere bioscopen in België, Nederland en Frankrijk.

Kinepolis Antwerpen telt maar liefst 24 zalen die goed zijn voor in totaal meer dan zevenduizend zitplaatsen. Op een gemiddelde dag vinden er zo’n 70 tot 90 filmvertoningen plaats. Tijdens de topdagen zaterdag en zondag kan dit oplopen richting de 100 filmvertoningen op één dag. Het zal niemand verbazen dat deze bioscoop een flinke impuls betekent voor het toerisme in Antwerpen. Want volgens de statistieken komt een groot deel van de bezoekers niet uit Antwerpen zelf, maar uit een straal van tientallen kilometers rondom Antwerpen. Zo zul je op de parkeerplaatsen rond Kinepolis Antwerpen redelijk wat Nederlandse kentekens zien.

Over bioscoop Kinepolis Antwerpen is redelijk veel informatie te vinden. Als ervaren bezoekers van deze bioscoop vertellen wij jou de 5 dingen die je moet weten als je Kinepolis Antwerpen wilt gaan bezoeken.

1

Bereikbaarheid vanuit het centrum

Combineer je het bioscoopbezoek met het centrum van Antwerpen? Dan zijn er verschillende manieren om vanuit het centrum naar Kinepolis Antwerpen te gaan. Het is te voet te doen, maar erg inspirerend is de helft van de route niet en de afstand is best pittig: ongeveer 4 kilometer lopen vanaf de Grote Markt. De fiets is dan een betere optie: met de stadsfietsen van Velo Antwerpen kun je vanuit het historisch centrum van Antwerpen in ongeveer 15 tot 20 minuten naar Kinepolis fietsen. De fiets kun je kwijt in het Velo-station aan de overkant van de bioscoop.

Zonder al teveel inspanning naar Kinepolis Antwerpen? De taxi is de gemakkelijkste en duurste optie. Met het openbaar vervoer kun je gemakkelijk en vrij voordelig naar Kinepolis reizen. Tramlijn 1 verbindt de binnenstad met Kinepolis. Meerdere buslijnen stoppen aan de oostelijke kant van Kinepolis.

2

Gratis parkeren

De goede bereikbaarheid is een flink pluspunt van bioscoop Kinepolis Antwerpen. De ligging vlak bij de afslag Merksem van snelweg E19 tussen Breda en Antwerpen/Brussel zorgt ervoor dat je de verkeersdrukte in het centrum van Antwerpen kunt ontwijken. De auto is daardoor een prima vervoermiddel om naar Kinepolis Antwerpen te komen.

Het parkeren bij Kinepolis Antwerpen is gratis. Direct onder het bioscoopcomplex is er een gratis overdekte parking. Meer gratis parkeerplaatsen vind je op de parkeerterreinen die direct om de bioscoop heen liggen. Zijn die vol? Dan biedt de gratis parking boven Decathlon Antwerpen extra parkeergelegenheid. Via een voetgangersbrug kun je langs de achterzijde de bioscoop binnengaan.

3

Reserveer je kaartjes vooraf

Je kunt je bioscoopkaartjes ter plaatse kopen of vooraf aanschaffen. Wil je zeker zijn van een plekje of voorkomen dat je alleen nog maar kunt kiezen uit de minder gunstige plaatsen in de zaal, dan is het advies om op tijd je kaartjes online aan te schaffen. Dat kan via de officiële Kinepolis website. Zeker op drukke dagen (weekeindes, schoolvakanties en feestdagen) en bij de eerste voorstellingen van nieuwe blockbusters loop je de kans dat de zaal uitverkocht is.

Bij de kaartjes heb je naast de standaard stoelen ook de mogelijkheid om ‘cosy seats’ te reserveren. Tegen een meerprijs zit je dan per twee in zetels met extra brede armleuningen (en de optie om de middelste leuning omhoog te klappen), heb je een handig tafeltje om je drankjes en andere lekkernijen op te plaatsen en hebben een kapstok en handtashouder om je spullen te bewaren. De cosy seats staan op de betere plekken in de bioscoopzaal.

Bij Kinepolis Antwerpen is je bioscoopkaartje gekoppeld aan een specifieke stoel in de zaal. Op het kaartje staat het zaalnummer, het rijnummer en het stoelnummer vermeld.

Met korting naar de bioscoop? Senioren (vanaf 60 jaar), personen met een beperking, leerkrachten in het bezit van een lerarenkaart en kinderen/jongeren tot en met 18 jaar krijgen korting op hun bioscoopbezoek. Zij mogen het kortingstarief selecteren bij de aanschaf van tickets.

Kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis naar de bioscoop, mits ze bij de ouders op schoot plaatsnemen. Wil je een eigen stoel voor je kind? Dan moet je een kaartje kopen.

4

Horeca bij Kinepolis Antwerpen

Voor, tijdens en na de film hoef je niet op een droogje te zitten. Bij de bioscoop zitten er een paar zelfstandige bars/restaurants zoals Axxes Café, Hollywood Café en sinds 2017 de allereerste vestiging van Burger King in België, waarmee het voormalige Quick restaurant vervangen werd. Pak je de late film? Houd er dan rekening mee dat de horeca bij de bioscoop dan mogelijk (deels) gesloten kan zijn na afloop van de film.

In de bioscoop zijn er twee grote verkooppunten aangebracht voor drankjes, snacks en snoep. Deze verkooppunten werken op basis van zelfbediening. Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te brengen en die te nuttigen in de filmzaal.

Kinepolis Antwerpen is geen servicebioscoop waarbij je tijdens de voorstelling eten en drinken kunt bestellen, dat bij je in de zaal bezorgd wordt.

5

Pauze of niet

Sommige bezoekers vinden het fijn als er een pauze in een film gehouden wordt, anderen vinden het de filmbeleving verstoren. In principe worden er bij Kinepolis Antwerpen alleen pauzes ingelast als de film langer duurt dan 2 uur en 15 minuten. Uit eigen ervaring weten we dat deze grens niet altijd strak gehanteerd wordt. Zo wordt er tijdens de hitfilm “Avatar: The Way of Water”, die bijna drie uur en een kwartier duurt, geen pauze ingelast.

Bij kinder- en familiefilms heb je meestal wel een plaspauze van 10 minuten. Een redelijk deel van de kinderen gebruikt die onderbreking niet voor een sanitaire stop, maar om in de zaal rond te gaan rennen.

Goed om te weten: het gebruik van de toiletten kost geld. De prijs voor een kleine boodschap, een grote boodschap of jezelf even opfrissen is hetzelfde: 50 cent per bezoek voor iedereen die langer is van 1,40 meter. Ben je kleiner? Dan mag je gratis naar binnen.