5 dingen die je moet weten over hotel Sheraton Fuerteventura

Het Sheraton Fuerteventura Beach, Golf & Spa Resort is een van de grootste en populairste hotels in de badplaats Caleta de Fuste. Het hotel ligt aan de zuidkant van deze toeristenplaats. Het resort is een vijfsterrenhotel. Je mag zeggen dat het Sheraton Fuerteventura een vrij klassiek vijfsterrenhotel is. Daardoor spreken ze vooral het publiek aan dat van traditionele luxe hotels houdt. Het publiek varieert van jonge stellen en gezinnen tot aan mensen die zich in de herfst van hun leven bevinden, maar nog wel willen genieten van al het moois dat het aardse leven te bieden heeft.

De naam verklapt al dat het hotel tot de keten van Sheraton-hotels behoort. Dit merk is tegenwoordig onderdeel van Marriott International, dat wat betreft aantal vestigingen de op één na grootste internationaal opererende Amerikaanse hotelketen is. Met 266 ruime kamers en suites is het Sheraton Fuerteventura Beach, Golf & Spa Resort een van de grotere hotels op Fuerteventura.

Stel dat je overweegt om een vakantie in het Sheraton Fuerteventura resort te vieren? Wat zou je dan allemaal moeten weten over dit hotel? Wij hebben op basis van drie verblijven de 5 dingen voor je beschreven die je volgens ons zou moeten weten over het Sheraton Fuerteventura Beach, Golf & Spa Resort.

1

De ligging

Officieel valt het hotel binnen de bebouwde kom van Caleta de Fuste, maar het hotel ligt op een rustigere locatie buiten het hart. Vanwege meerdere redenen is dit een prima locatie. Je zit er niet in de drukte, maar wel bij het strand en vlak bij de uitvalsweg om de bezienswaardigheden en mooie plaatsjes op Fuerteventura.

Het zandstrand La Guirra Beach ligt direct achter het hotel. Via een met de kamersleutel te openen poort kun je gemakkelijk naar het strand en terug naar het hotel lopen.

Op nog geen tien minuten lopen van het hotel ligt het Centro comercial Atlántico. Dit winkelcentrum bevat een aantal winkels waar je heerlijk kunt shoppen en er zit een grote supermarkt waar je vrijwel alle levensmiddelen en andere benodigdheden kunt kopen. Enkele in het winkelcentrum gevestigd restaurants bieden je een alternatief voor de eetgelegenheden in het hotel.

2

Vlak bij het vliegveld

Een laatste ding wat we zeker moeten melden over de ligging van Sheraton Fuerteventura: het hotel ligt hemelsbreed nog geen vijf kilometer van de landingsbaan van het internationale vliegveld van Fuerteventura. Overdag komen er gemiddeld zo’n vijftig tot tachtig vliegtuigen overgevlogen die gaan landen. Binnen in het hotel merk je daar eigenlijk niets van. Buiten rond het zwembad zie en hoor je de vliegtuigen overkomen. Wij hebben het nooit als echt hinderlijk ervaren, maar het is wel net zo eerlijk om het te melden. Voor vliegtuigspotters is het natuurlijk smullen geblazen.

De ligging vlak bij de luchthaven heeft een voordeel en dat is de beperkte reistijd. De transfer tussen het vliegveld en het Sheraton Fuerteventura Beach, Golf & Spa Resort zou ongeveer twaalf tot vijftien minuten in beslag moeten nemen. Dat geldt in ieder geval als je zelf met de auto op Fuerteventura rijdt. Heb je een transfer die door de reisorganisatie georganiseerd is, dan ben je afhankelijk of er nog andere stops tussen zitten.

3

Verwarmd zwembad

Over het algemeen is het op Fuerteventura vrijwel altijd goed weer. In het winterseizoen kan het zwembadwater wat aan de koele kant zijn. Gelukkig heeft hotel Sheraton Fuerteventura een verwarmd zwembad. Ongeveer de helft van het zwembad wordt verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 27 tot 29 graden Celsius. Hetzelfde geldt voor het kinderbad. Op die manier kun je ook tijdens de wat koelere maanden heerlijk van het zwembad genieten.

4

Wat mag je verwachten?

Het Sheraton Fuerteventura Beach, Golf & Spa Resort is een van de compleetste hotels op het eiland. De kamers en de openbare ruimtes zijn van alle gemakken voorzien die je mag verwachten bij een vakantiehotel in de luxe klasse. Zo heeft het hotel meerdere zwembaden, een uitgebreide spa, een aantal winkeltjes en een aparte gameroom voor wie wil gamen. Voor de kinderen is er een relatief grote speelplaats en natuurlijk een apart kinderzwembad.

De kamers zijn voorzien van een bad én een douche. De afmetingen van de hotelkamers zijn flink. Je balkon heeft uitzicht op het zwembad, op de zee of op allebei. Je zit er dus eigenlijk nooit slecht. Natuurlijk ontbreken airconditioning, een minibar, een kluis en een televisie niet op je kamer. In heel het hotel kun je gratis gebruik maken van internet via WiFi.

Iedere kamer heeft behalve de comfortabele bedden ook een apart zitje. Als je op de website van het hotel kijkt, dan lijkt het alsof ze meer dan tien verschillende soorten kamers hebben. Dat is niet zo. Vaak zit het verschil hem in de ligging of de maximale bezetting, maar gaat het om dezelfde ‘basis’ kamers, wat helemaal prima is. Voor meer ruimte en/of luxe biedt het hotel junior suites, executive suites en duplex suites aan. De presidential suite is de grootste en duurste accommodatie binnen het hotel.

5

Horeca

De inwendige mens wordt prima verzorgd in het Sheraton Fuerteventura Beach, Golf & Spa Resort. Het hotel heeft meerdere restaurants en bars. Het ontbijt wordt in het Los Arcos buffetrestaurant geserveerd. Daar kun je ’s avonds ook gerecht voor een diner in buffetvorm. Voor het avondeten zijn er ook twee a-la-carte-restaurants, waarvan er iedere dag eentje geopend is: Wok-N-Zen serveert Asian Fusion gerechten en El Faro is gespecialiseerd in de mediterrane keuken.

Overdag kun je voor een drankje, een snack en de lunch terecht in La Veranda Restaurant. Het grote terras biedt een prachtig uitzicht op de tuin en de zwembaden. Voor een drankje kun je terecht in de Piano Lobby Bar. Die is vanaf ’s morgens tot na middernacht geopend. In de avonduren zijn er geregeld optredens van muzikanten.