5 dingen die je moet weten over het Max tarief van Transavia

Als je tegenwoordig een vliegticket boekt bij Transavia, dan heb je de keuze uit een drietal tarieven. Bij alle drie de tarieven vlieg je in de enige klasse die Transavia heeft: de economyklasse, die vroeger ook nog wel toeristenklasse genoemd werd. Iedereen zit daarom in vrijwel dezelfde soort stoelen aan boord van Transavia. De enige verschillen zitten in de beenruimte, de positie in het vliegtuig en in de manier waarop je je vliegtuigtafeltjes in- en uitklapt. Want op de voorste zitrij zitten de tafeltjes in de armsteunen verwerkt.

Wat krijg je wel als je bij Transavia het duurdere Max-tarief boekt in plaats van de goedkopere Basic en Plus tarieven? Is het de moeite waard of niet? Dat zul je zelf moeten bepalen. Wij vertellen je alles wat je moet weten over de Max vliegtickets van Transavia.

1

Geen wijzigingskosten

Het Max vliegticket is het meest flexibele ticket dat Transavia verkoopt. Als je het Max pakket geboekt hebt, dan betaal je geen wijzigingskosten als je de tijd, datum, route of passagiersgegevens tot 2 uur voor vertrek wijzigt. Is je nieuwe vlucht duurder dan je oorspronkelijke vlucht? Dan betaal je alleen het verschil in ticketprijs. Als je al ingecheckt bent, is het niet meer mogelijk om je boeking te wijzigen.

2

Gratis ruimbagage mee

Bij het Max vliegticket hoort een zeer riante bagagevrijstelling: je mag maar liefst 30 kilogram ruimbagage inchecken. Heb je meer nodig, dan kun je dat tegen betaling bijboeken. Dat kan tot 2 uur voor vertrek.

3

Gegarandeerd je handbagage mee

Als passagier van Transavia mag je 1 stuk cabinebagage plus handbagage (dit heette voorheen een accessoire) meenemen. Met het Max ticket mag je cabinebagage (maximaal 55 x 35 x 25 cm) gegarandeerd mee aan boord. Voorwaarde is wel dat je bij de gate bent op het moment dat het boarden van het vliegtuig start. Passagiers met het Max ticket krijgen voorrang bij het boarden.

4

Niet betalen voor stoelreservering

Waar wil je zitten? Helemaal vooraan op rij 1, zodat je niemand voor je neus hebt? Wil je lekker bij de nooduitgang zitten zodat je kunt genieten van de extra beenruimte die die rijen hebben? Als je het Max tarief geboekt hebt, dan mag je iedere beschikbare stoel aan boord vooraf reserveren. Deze stoelreservering is voor Max passagiers helemaal gratis.

5

Voordelen als Flying Blue lid

Ben je deelnemer aan het Flying Blue-programma van Ai France – KLM? Dan spaar je met het Max ticket van Transavia miles en XP. Het aantal frequent flyer miles dat je ontvangt, is afhankelijk van het Flying Blue level:

Een FB Explorer-lid ontvangt 500 Miles per enkele reis.
Een FB Silver-lid ontvangt 750 Miles per enkele reis.
Een FB Gold-lid ontvangt 875 Miles per enkele reis.
Een FB Platinum-lid ontvangt 1000 Miles per enkele reis.

Het aantal XP dat je per enkele reis ontvangt, is gebaseerd op de reisroute en afstand:

Je ontvangt 2 XP voor een binnenlandse vlucht.
Je ontvangt 5 XP voor een vlucht tot 2000 mijl.
Je ontvangt 10 XP voor een vlucht langer dan 2000 mijl.

Als Flying Blue-lid heb je als je met Transavia vanaf Schiphol vliegt geen recht op priorityvoorgang bij de veiligheidscontroles. Bij een Transavia-vlucht heb je geen toegang tot de KLM-lounges.