5 dingen die je moet weten over de Grotten van Drach

De Cuevas del Drach – in het Nederlands Grotten van Drach genoemd – vormen een van de belangrijkste dingen om te zien en te doen op het eiland Mallorca. Deze druipsteengrotten staan hoog in de top 10 bezienswaardigheden van Mallorca en dat is niet voor niets zo. Dit grottenstelsel is betoverd mooi en is een ritje naar Porto Christo zeker waard. Er zijn tal van andere websites die een dergelijke boodschap op verschillende manieren duidelijk zullen proberen te maken. En laten we eerlijk zijn: goede wijn behoeft geen krans. Waarschijnlijk ben je op dit artikel terechtgekomen omdat jouw interesse voor de Grotten van Drach al gewekt is, maar dat je op zoek bent gegaan naar eerlijke praktische informatie over deze bezienswaardigheid. Dan ben je hier op het goede adres terechtgekomen.

Natuurlijk kunnen we je de geschiedenis van de Grotten van Drach vertellen, hoe groot het grottenstelsel is en wat het kost om de Cuevas del Drach te bezoeken. Maar dat heb je waarschijnlijk al gelezen. Welke 5 dingen je eigenlijk moet weten over de Grotten van Drach en het bezoeken van de Grotten van Drach lees je hier.

1

Uitstekend toegankelijk

Goed om te weten is dat de Grotten van Drach prima toegankelijk zijn voor een groot deel van de mensen. Het wordt alleen lastig (lees niet te doen) als je met een rolstoel of rollator de grotten in wilt/moet gaan. Buggy’s zijn ook geen optie, maar het is ook voor jonge kinderen prima te doen.

De grotten kennen geen extreem gladde paden of te steile trappen. De paden zijn over het algemeen breed en prima verlicht.

2

Parkeren is gratis

Kom je met de auto naar de Grotten van Drach? Dan kun je de auto parkeren op de gratis toegankelijke parkeerplaats die recht tegenover de ingang ligt. Wil je een bezoek aan de Grotten van Drach combineren met een bezoek aan het gezellige dorpje Porto Christo? Dat kost je een wandeling van ongeveer 10 tot 15 minuten en is prima te doen.

3

Betaalbaar cafetaria

De tours starten ieder heel uur. Mocht je te vroeg arriveren, dan kun je een drankje, snack of maaltijd in het cafetaria nuttigen. Vaak zijn horecagelegenheden bij attracties duur en matig. Dat is hier niet zo. Je betaalt bijvoorbeeld voor een frisdrank of biertje nog geen twee euro. Een halve liter kost een paar dubbeltjes extra.

4

Kom niet voor niets

Je zou niet de eerste zijn die bij de Grotten van Drach aankomt en ziet dat de eerst volgende beschikbare tickets pas voor een paar uur later beschikbaar zijn. Of dat je halverwege de middag komt en ter plaatse ziet dat er voor die dag geen tickets meer zijn. Het is dus eigenlijk een must om je tickets vooraf online te kopen, zeker in het hoogseizoen (juni t/m september).

5

Grotten van Hams als alternatief?

Op enkele kilometers van de Grotten van Drach ligt er een ander grottenstelsel van met druipsteengrotten: de Grotten van Hams (Cuevas dels Hams). Als je twijfelt tussen deze twee bezienswaardigheden: ga voor de Grotten van Drach als je de keuze hebt. Die beleving is een heel stuk beter dan de Grotten van Hams. We zullen niet zover gaan om het een toeristenval te noemen, maar er zijn duidelijke verschillen waarbij de vergelijking altijd in het voordeel van de Grotten van Drach uitvalt.