5 dingen die je moet weten over all inclusive vakantie op Curaçao

ls er een bestemming is waar het all inclusive toerisme in enkele jaren enorm toegenomen is, dan is dat het eiland Curaçao. Hier zie je dat de vraag en het aanbod van all inclusive vakanties al jarenlang in de lift zit. Dat heeft deels te maken met de toenemende populariteit van Curaçao als vakantiebestemming op zich. Het Caribische eiland was al geliefd onder Nederlanders, maar toen een groot deel van de wereld op slot zat vanwege een ander virus dan het vakantievirus, was Curaçao een van de eerste buitenlandse vakantiebestemming waar je als Nederlander weer naartoe kon reizen. Investeringen in nieuwe all inclusive resorts, meer bestaande hotels op Curaçao die het all inclusive concept introduceerden en de nieuwe vluchten van Corendon naar Curaçao hebben het all inclusive toerisme op Curaçao een extra impuls gegeven.

Mogelijk ben je nog niet zo bekend met Curaçao of het all inclusive toerisme op Curaçao. Daarom hebben wij, als ervaren Curaçao reizigers, hier de 5 dingen die je moet weten over all inclusive vakanties op Curaçao beschreven.

1

Het is het prijsverschil vaak waard

De belangrijkste vraag voor veel Nederlanders is of het de moeite waard is om meer te betalen voor de all inclusive verzorging dan wanneer je een vergelijkbare vakantie zonder all in naar Curaçao zou boeken. Vaak is dat wel het geval.

We hebben op verschillende manieren het prijsverschil berekend tussen een verblijf op basis van logies of logies + ontbijt met hetzelfde of een vergelijkbaar hotel met all inclusive pakket. Het gemiddelde prijsverschil per week ligt rond de 300 tot 600 euro per persoon per nacht. De totale reisduur, het specifieke hotel en de reisperiode zorgen ervoor dat het slechts een indicatie is.

Betaal je minder dan 500 euro per week extra meer voor een all inclusive vakantie naar Curaçao dan voor een vergelijkbare reis op basis van logies en eventueel ontbijt? Dan is all inclusive vrijwel zeker voordeliger. Bedraagt het prijsverschil meer dan honderd euro per persoon per dag? Dan is het waarschijnlijk goedkoper om geen all inclusive te boeken.

2

Toegang tot privéstranden

Op Curaçao moet je voor redelijk wat stranden betalen om toegang te krijgen of is er sprake van een privéstrand dat exclusief voor gasten van het erbij gelegen hotel bedoeld is. Veel all inclusive resorts op Curaçao hebben privéstranden, wat betekent dat je kunt genieten van exclusieve strandervaring zonder de drukte van openbare stranden.

3

Verschillende soorten all inclusive hotels

Sommige all inclusive hotels richten zich op een specifieke doelgroep. Zo heb je all inclusive resorts op Curaçao die zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Ze bieden kinderclubs, speciale zwembaden voor kinderen en activiteitenprogramma’s die zijn afgestemd op verschillende leeftijden, zodat ouders ook van hun vakantie kunnen genieten. Andere all inclusive hotels richten zich juist op gasten die zonder minderjarige kinderen naar Curaçao komen. Deze zogenaamde adults only resorts zijn vaak luxer en daardoor ook duurder dan de reguliere all inclusive hotels.

4

Let goed op de beschrijving

Foto’s kunnen misleidend zijn, zeker als er een strand getoond wordt dat niet direct aan het hotel ligt, maar in de nabijheid. We hebben verschillende manieren gezien waarop er bij consumenten op basis van foto’s bij boekingssites en reisorganisaties een verwachting kan ontstaan, die niet overeenkomt met de waarheid. We hebben meerdere hotelpagina’s gezien met schitterende foto’s van een tropisch strand op Curaçao, maar dat het hotel op die pagina niet direct bij dat strand ligt of zelfs op minstens een paar honderd meter van dat strand ligt. Lees daarom goed de beschrijvingen en de reviews van anderen.

5

Populairste en beste all inclusive hotels op Curaçao

Het luxueuze Sandals Royal Curaçao mag tot de beste all inclusive resorts van het eiland gerekend worden. Sandals Royal Curaçao opende twee jaar geleden na een grondige renovatie van het voormalige Santa Barbara Resort aan de zuidoostkant van het eiland. Het resort biedt een all-inclusive programma met onbeperkt eten en drinken in acht restaurants en 13 bars, 24/7 roomservice, en een foodtruckpark. Fooien, watersporten, nachtelijk verlichte tennisbanen, en andere activiteiten zijn inbegrepen.

Uniek aan dit resort zijn een split-level doorschijnend overloopzwembad aan zee, Awa Seaside Bungalows met privédompelbaden, en Kurason Island Bungalows rond een hartvormig zwembad. Gasten in ‘butlersuites’ krijgen gratis Mini Coopers om het eiland te verkennen. Het resort biedt ook gratis kustfietsen, een golfshuttleservice, en een dinerprogramma om buiten het resort te eten. Ondanks de afgelegen ligging zijn er gratis luchthaventransfers beschikbaar.

Het onder de vlag van Corendon opererende Mangrove Beach Resort is populair onder gezinnen die een familievakantie op Curaçao willen vieren. Het Mangrove Beach Corendon Curaçao All-Inclusive Resort ligt tussen een mangrovebos en de verste cruisesteiger van het centrum. Dit resort biedt plezier voor alle leeftijden met waterglijbanen, een kinderbad, een tienerhal en schommels in de zee voor gezinnen. Volwassenen kunnen genieten van het fitnesscentrum, zwembadlounges en een exclusieve sigaren- en rumbar (tegen extra kosten). Voor romantische verblijven zijn er luxe presidentiële suites met dompelbaden op het balkon. De avondentertainmentshows in het resort zijn van hoog niveau.

Zoëtry Curaçao Resort & Spa, onderdeel van de Hyatt All-Inclusive Collection sinds 2021, is ideaal voor stellen die op zoek zijn naar een unieke, boetiekervaring. Het resort, voorheen het Floris Suite Hotel met 72 kamers bij Piscaderabaai, biedt een luxe all-inclusive ervaring gericht op gezondheid en wellness, met vijfsterrenrestaurants en uitstekende service. Het resort heeft een prachtig tropisch zwembad dat een privéclubgevoel uitstraalt. Gasten van Zoëtry kunnen ook gebruikmaken van alle faciliteiten van het nabijgelegen Dreams Resort, bereikbaar met een gratis golfkarshuttle, en hebben toegang tot het Zoëtry-strand in de buurt, aangezien het resort niet direct aan de oceaan ligt.