5 dingen die je moet weten over all inclusive vakantie op Mauritius

Mauritius is een geweldige vakantiebestemming voor een strandvakantie, waarbij relaxen en romantiek als kernwoorden gelden. Deze droombestemming is dankzij de luxe hotels en de adembenemende stranden een ontzettend populaire bestemming voor een huwelijksreis of gewoon lekker wat tijd met z’n tweetjes. Heb je Mauritius in gedachten als bestemming voor een gezinsvakantie? Ook daarvoor is dit tropische eiland uitermate geschikt. Waar je dan wel op moet letten is dat je geen adults only hotel moet boeken, tenzij je kroost de minimale leeftijd al bereikt heeft.

Het eiland heeft tal van mooie plekjes die de moeite waard zijn om te ontdekken. De realiteit is dat een groot deel van de vakantie op Mauritius doorgebracht wordt in en rond het hotel, en dan met name op het strand of aan het zwembad. Vanwege het gemak kiest men steeds vaker voor een all inclusive vakantie op Mauritius. Het maakt de totale beleving relaxter, want je hoeft immers niet teveel na te denken waar je gaat lunchen of dineren. De vraag is meer wat je gaat eten in plaats van waar je gaat eten.

Omdat een inclusive vakantie op Mauritius niet helemaal hetzelfde is als een all inclusive reis naar het Caribisch gebied of Turkije, hebben wij de 5 dingen die je moet weten over all inclusive vakantie op Mauritius voor je op een rijtje gezet.

1

Dit mag je verwachten

De invulling van de all inclusive verzorging verschilt van hotel tot hotel. Het is goed om te weten dat weinig resorts op Mauritius volledig op basis van all inclusive zijn. Bij de meeste hotels kun je kiezen, waarbij de opties meestal bestaan uit halfpension (logies, ontbijt en diner) of all inclusive. Gastronomisch gezien zijn de hotels op Mauritius die all inclusive aanbieden van een hoger niveau dan wat je gemiddeld van een all inclusive hotel mag verwachten. De meeste hotels schenken A-merk frisdranken en sterke dranken.

Ben je op andere all inclusive bestemmingen gewend aan veel entertainment en drukte in het resort? De all inclusive hotels op Mauritius varen in grote lijnen een andere koers, die meer gericht is op ontspannen en individuele activiteiten. Redelijk wat all inclusive resorts op Mauritius zijn voorzien van een spa en vaak ontbreekt een gym ook niet.

De 100% all inclusive resorts zijn vaak wel drukker en daar is meer te doen.

2

Het is de moeite waard

Het prijsverschil tussen half pension en all inclusive verzorging ligt bij de betere hotels op Mauritius zo rond de 40 tot 50 euro per persoon per dag. Dat is op basis van een all inclusive pakketreis naar Mauritius voor twee personen. Als je weet dat je voor die 40 tot 50 euro een extra maaltijd en alle drankjes gratis krijgt, dan zal het in veel gevallen interessanter zijn om wel op basis van all inclusive te boeken.

3

Vrijwel allemaal aan het strand

Boek je een all inclusive vakantie naar Mauritius? Dan is de kans zeer groot dat je hotel aan het strand ligt of anders zeer vlak bij het strand gesitueerd is. Sommige hotels liggen aan een groter strand, enkele hotels liggen aan een intiemer strand.

Privéstranden zoals je ze misschien in andere delen van de wereld kent, bestaan er niet in dezelfde zin. In Mauritius zijn alle stranden openbaar, en het is bij wet verboden om een strand als privé te verklaren. Het is mogelijk dat een hotel exclusieve toegang biedt tot delen van het strand die direct aan hun eigendom grenst. Dit betekent niet dat deze stranden strikt privé zijn. Wel zijn ze vaak minder druk en beter onderhouden omdat ze voornamelijk door hotelgasten worden gebruikt.

4

All inclusive aanbiedingen naar Mauritius

Laten we eerlijk zijn: een all inclusive vakantie naar Mauritius is niet goedkoop. Dat ligt mede aan de prijzen voor de vliegtickets naar Mauritius, maar ook aan het hoge niveau van de hotels op Mauritius. Het zijn bijna allemaal 4 tot 5-sterrenresorts die schitterend aangelegd zijn en hoge waarderingen krijgen. Driekwart van de in Nederland aangeboden all inclusive hotels op Mauritius hebben een gemiddelde klantwaardering van een 8,5 of hoger. De helft daarvan komt op minstens een 9 gemiddeld uit.

Voor een tiendaagse all inclusive pakketreis naar Mauritius ben je al snel 1900 tot 2400 euro per persoon kwijt. Voor de tophotels beginnen de prijzen meestal ruim boven de drieduizend euro. Toch kun je het geluk hebben dat je tegen een leuke korting aanloopt. Zo zien we bij TUI geregeld leuke acties waarbij er verschillende kortingen tegelijkertijd van toepassing zijn. Boek je op het juiste moment, dan zijn kortingen van duizend euro op de totale reis voor 2 personen mogelijk.

5

Populaire all inclusive hotels op Mauritius

Je kunt op Mauritius uit een vrij groot aantal all inclusive vakanties kiezen. De hotels van de lokale hotelketen Attitude doen het erg goed op Mauritius. Dit zijn stuk voor stuk tophotels binnen hun segment. De Attitude hotels (o, wat heb ik een goede herinneringen aan Zilwa Attitude) zijn smaakvol ingericht en zijn ook boekbaar op basis van halfpension.

De recent helemaal gerenoveerde en compleet vernieuwde RIU Hotels zijn eveneens twee toppers op Mauritius. Hotel RIU Turquoise en het nog wat luxere RIU Palace Mauritius liggen op het paradijselijke schiereiland Le Morne, op de zuidwestelijke punt van het eiland Mauritius. Beide hotels opereren voor 100% op basis van all inclusive.