5 dingen die je moet weten over Seychellen vakanties van TUI

Ben je op zoek naar een onvergetelijke vakantie op een droombestemming? Dan is de keuze aan interessante pakketreizen sinds kort wat groter geworden. Dat komt doordat reisgigant TUI de Seychellen opnieuw in hun reisaanbod opgenomen heeft. Dit land bestaat uit 115 eilanden die in de Indische Oceaan liggen. Ongeveer een derde van de eilanden van de Seychellen wordt bewoond en naar schatting worden er zestien eilanden specifiek gebruikt voor toeristische doeleinden. Op deze eilanden verblijven de meeste toeristen in luxe resorts en hotels. TUI is de grootste Nederlandse aanbieder van Seychellen vakanties. Deze reisorganisatie neemt het merendeel van de vanuit Nederland georganiseerde pakketreizen naar de Seychellen voor zijn rekening.

Overweeg je om naar de Seychellen op vakantie te gaan en ben je jezelf aan het oriënteren op het aanbod van Seychellen vakanties? Dan zou TUI een goede partij kunnen zijn om jouw droomvakantie naar de paradijselijke Seychellen te boeken. Wij bieden je graag objectieve relevante informatie. Dat doen we in de vorm van 5 dingen die je moet weten over Seychellen vakanties van TUI.

1

Vliegen met Emirates

Boek je bij TUI een vakantie naar de Seychellen? Dan vlieg je met Emirates en (nog) niet met de eigen vliegtuigen van TUI. Vliegen met Emirates is bepaald geen straf. Deze gerenommeerde luchtvaartmaatschappij uit Dubai wordt tot de beste airlines ter wereld gerekend. Vanaf Amsterdam vlieg je met Emirates eerst naar Dubai. Daar stap je over om naar de Seychellen te vliegen.

2

Anders dan de Malediven

De Seychellen zijn geen Malediven, en dat bedoelen we niet negatief. Vanwege de schitterende stranden zoals het iconische Anse Source d’Argent op het eiland La Digue en Anse Lazio op Praslin wordt de vergelijking met de Malediven al snel gemaakt. Beide landen liggen in de Indische Oceaan en richten zich qua toerisme op het duurdere segment.

Het grote verschil is dat je op de Seychellen bijna altijd op een wat groter eiland verblijft, waar meer te zien is dan het hotel waar je verblijft en het bijbehorende strand. In de Seychellen verblijf je een stuk minder geïsoleerd. Een ander wezenlijk verschil is dat de Malediven grotendeels een islamitische bestemming is, met de daarbij behorende normen en waarden. De Seychellen is een voormalige Franse kolonie waar het christendom de dominante religie is.

Op de Seychellen zijn watervilla’s, zoals die je vaak ziet in de Maldiven, niet zo gebruikelijk. De Seychellen staan vooral bekend om hun prachtige stranden, granieten rotsformaties en weelderige vegetatie, maar watervilla’s zijn er zeldzaam. Ze zijn er wel, maar niet in dezelfde schaal als op de Malediven.

3

De zekerheden van TUI

Vanaf het moment dat je je vakantie boekt tot het moment dat je weer terug thuis bent, mag je bij TUI op een aantal zekerheden rekenen. Zo boek je bij TUI altijd onder de ANVR-voorwaarden en vallen de bij TUI geboekte pakketreizen onder het garantiefonds van de SGR. Mochten vluchten geannuleerd worden, hotels om wat voor reden dan ook ineens hun deuren sluiten of er een pandemie uitbreken, dan zorgt TUI voor jou. Je kunt terugvallen op een goed georganiseerde touroperator die in het verleden heeft bewezen om binnen de beschikbare mogelijkheden adequaat op situaties te reageren.

4

Geen all inclusive

Op de Seychellen komt all inclusive toerisme voor, maar in aanzienlijk kleinere mate dan op een aantal bestemmingen die visuele verwantschap tonen met de Seychellen, zoals de Malediven, Punta Cana, Jamaica en Mauritius. Aan all inclusive vakanties op de Seychellen hangen vrij pittige prijskaartjes en waarschijnlijk is de vraag naar Seychellen vakanties in die prijscategorie niet zo groot op de Nederlandse markt. Of dat de reden is dat TUI momenteel geen all inclusive pakketreizen naar de Seychellen aanbiedt, weten we niet.

De meer dan twintig verschillende hotels op de Seychellen die je bij TUI kunt boeken, worden op basis van logies, logies + ontbijt, halfpension of volpension aangeboden.

5

De toppers op de Seychellen

Op basis van de beschikbare boekingsinfo van voorgaande jaren verwacht TUI dat het Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino en hotel Berjaya Praslin tot de meest geboekte hotels op de Seychellen zullen gaan behoren.

Op basis van de beschikbare informatie zouden wij kiezen voor het Coco de Mer & Black Parrot Suites of het Kempinski Seychelles Resort. Deze twee accommodaties zijn relatief betaalbaar en voldoen wat ons betreft helemaal aan het droomplaatje dat we bij de Seychellen hebben.